Nya Nissan JUKE får 5 stjärnor i Euro NCAP 2019

Helt nya Nissan JUKE har tilldelats den högsta femstjärniga säkerhetsgraderingen av Euro NCAP 2019. Euro NCAP ger bland annat beröm för bilens avancerade och robusta säkerhetsteknik.

Utmärkt skydd för vuxna och barn

Nya Nissan JUKE får 94 % för skydd av vuxna och 85 % för skydd av barn, vilket placera bilen i en mycket bra position i det mindre SUV-segmentet. Bilens avancerade förstärkta struktur, byggd med ultrahög hållfast stål för att förbättra styvheten samtidigt som kraften vid en krock kan absorberas och spridas innan det når passagerarutrymmet. Dessa avancerade material har också gjort det möjligt för Nissan att förbättra sikten i säkerhetskritiska områden. A-stolparna mellan vindrutan och dörrkarmarna har gjorts smalare, utan att tappa i stabilitet, detta på grund av att konstruktionen består av ultrahög hållfast stål. Bilen har också utrustats med LED-strålkastare vilket förbättrar sikten med 10 meter när det är mörkt.

Avancerad säkerhet

Nya Nissan JUKE får höga betyg, 81 %, i säkerhetstesterna som avser skydd av oskyddade trafikanter. Nissan JUKE är utrustad med innovativa aktiva säkerhetstekniker så som intelligent autobroms samt dödavinkelvarnare som aktiveras om det föreligger en kollisionsrisk med en annan bil, fotgängare eller cyklist.

Förarstödsystem

Att tilldela poäng för teknik som hjälper förare att undvika kollisioner och olyckor är en av Euro NCAPs syften. Poängssystemet för 2019 berömmer modeller som gör mer utöver lagliga säkerhetskrav – vilket speglar de ledande säkerhetsinnovationerna på marknaden.

Antalet stjärnor återspeglar hur bra bilen presterar i NCAP 2019-testerna, men betyget påverkas också av den säkerhetsutrustning som biltillverkaren erbjuder på respektive marknad. Så ett högt antal stjärnor visar inte bara att testresultatet är bra, men också att säkerhetsutrustningen på den testade modellen finns tillgänglig för alla kunder i Europa.

Tack vare Nissan Intelligent Mobility får Nya JUKE även här höga betyg 73 %. Kunderna får omfattande intelligent teknologi såsom Nissan ProPILOT – avancerad förarassistans i olika steg. Nissan ProPILOT är en del av autonom teknik som underlättar och minskar förarens stressnivå vid pendling, köer och tung trafik på motorvägar. Detta genom att autonomt hålla Nya JUKE i samma körfält och upprätthålla ett konstant säkerhetsavstånd från andra bilar.

För första gången i det mindre SUV-segmentet erbjuder Nya JUKE Blind Spot Intervention. Denna teknik hjälper föraren när ett annat fordon inte uppmärksammats av föraren i ett angränsande körfält. Bilen styrs tillbaka in i körfältet och undviker en eventuell kollision.

Rear Cross Traffic Alert gör föraren uppmärksam vid till exempel en parkeringssituation. Systemet varnar föraren med ett ljud när det finns risk för kollision med ett annat fordon, person eller föremål som korsar när bilen är på väg att köra ut.

”Vi är mycket stolta och glada över att ha fått högsta säkerhetsgraderingen från NCAP 2019. Avancerade materialval, ultrahög hållfast stål och Nissan Intelligent Mobility, innebär att vi kan erbjuda kunderna en säker, rolig och smidig körupplevelse. ”Säger Marco Fioravanti, Vice President Product Planning, Nissan Europe.

# # #

Om Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan är en världsomspännande fordonstillverkare som i sitt vittomspännande produktutbud, har över 60 olika modeller under varumärkena Nissan, INFINITI och Datsun. Verksamhetsåret 2017 sålde företaget ca 5,77 miljoner fordon globalt och hade en omsättning på 11,9 biljoner JPY. Den 1 april 2017 inledde företaget sjösatt projektet Nissan M.O.V.E. till 2022, en 6-årig plan med målet att nå en 30 % ökning av den årliga omsättningen till 16.5 biljoner JPY vid slutet av det fiskala året 2022 och ett ackumulerat fritt kassaflöde på 2,5 biljoner JPY. Som en del av Nissan M.O.V.E. till 2022, planerar företaget att utöka sitt ledarskap gällande elbilar, som symboliseras av den mest sålda elbilen i världen – Nissan LEAF. Nissans globala huvudkontor ligger i Yokohama och svarar för verksamheten i 6 regioner: Asien och Oceanien; Afrika, Mellanöstern och Indien, Kina; Europa; Syd- och Nordamerika. Nissan har en arbetsstyrka på 247,500 personer globalt och har varit partner med den franska tillverkaren Renault sedan 1999. 2016 förvärvade Nissan 34% andelar i Mitsubishi Motors, som då blev den tredje medlemmen av Alliansen. Renault-Nissan-Mitsubishi är idag världens största samarbetspartners i bilvärlden, med en kombinerad årlig försäljning på mer än 10,6 miljoner fordon under kalenderåret 2017.

Om Nissan Europe
Bland alla utomeuropeiska tillverkare, hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 17 000 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland, tillverkades förra året fler än 640 000 bilar, inklusive prisbelönta crossovers, transportbilar samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil. Nissans vision om Intelligent Mobility är designad för att leda Nissan’s produkt- och teknologi-linjer och denna 360 graders vändning mot framtidens mobilitet kommer att förankra kritiska företagsbeslut om hur bilar drivs, körs och hur de integreras i samhället. Nissan har som mål att bli det mest attraktiva asiatiska märket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland, Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 175 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. nissan.se/

För mer information om Nissan’s produkter, service och företagets åtagande gällande hållbar mobilitet, besök nissan-global.com. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn samt se alla våra senaste videos på YouTube.

 

KÄLLA: www.nissan.se